Zijn vitaminen per post een goed idee?

Je hoort steeds meer mensen over online vitamines bestellen. Zijn vitamines per post ook echt een goed idee? Tegenwoordig kun je ze inderdaad makkelijk per post bestellen. Geen verwarrende, overvolle apotheek gangen meer: ze zouden je precies geven wat je nodig hebt met handige thuisbezorging.

Vitamine tekorten per post aanvullen

vitamine pillenVitamine tekorten bestaan, maar enkel vitamines per post zijn voor de meeste mensen niet de oplossing. Werk in plaats daarvan samen met een arts of een diëtist om uit te zoeken wat je qua vitamine post precies nodig hebt. Bloedonderzoek is de enige zekere manier om een tekort te bevestigen. In plaats van laboratoriumonderzoek kan een arts vitamine supplementen poer pot voorschrijven op basis van symptomen of levensstijlfactoren, zoals vermoeidheid, slaapproblemen en dieetbeperkingen.

Supplementen per post

Van bepaalde supplementen per post is bewezen dat ze helpen bij medische aandoeningen. Deskundigen bevelen vitamine D-supplementen per post aan voor bepaalde bevolkingsgroepen, waaronder mensen met anorexia, malabsorptiekwesties, osteopenie en osteoporose, hoewel een onderzoek uit 2016 aantoonde dat de algemene bevolking waarschijnlijk niet zo’n tekort aan de vitamine heeft als men ons wil doen geloven.

Sla de vitamine quizzen per post over

Online vitamine per post quizzen zijn een leuke manier om de tijd te doden, maar ze zijn geen geldige maatstaf voor je gezondheid of vitamine behoefte. Hoewel gepersonaliseerde vitamine abonnementen misschien leuk klinken kun je dit beter laten.

Vitamine abonnementen zijn nog relatief nieuw, hun producten worden niet getest door derden, en er is geen collegiaal getoetst onderzoek dat aantoont hoe nauwkeurig hun quizzen en enquêtes eigenlijk zijn.

Een voordeel van een vitamines per post dienst als deze is dat ze rekening houden met interacties tussen medicijnen en supplementen (sommige supplementen blokkeren de opname van andere, en sommige interfereren met medicijnen die je gebruikt) en je wegsturen van mogelijk schadelijke combinaties – maar dat zal je arts ook doen, dus vraag het hem of haar voordat je iets gaat gebruiken.

Vitamine per post ja of nee?

De beste manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen is via de voeding, of dit nu per post komt of niet. Deskundigen over de hele linie zijn het daarmee eens, maar erkennen ook dat vitaminen, ook per post, nuttig kunnen zijn bij het aanvullen van tekorten.

Wateroplosbare vitaminen

Let op de aanwijzingen op de flesjes met supplementen: let op de bewaar- en houdbaarheidsdatum. Overschrijd de aanbevolen dosis op het etiket van het supplement niet – je kunt overtollige wateroplosbare vitaminen en mineralen uitplassen, maar overtollige vetoplosbare vitaminen (A, D, E en K) worden in je lichaam opgeslagen en kunnen na verloop van tijd schade veroorzaken.