Hoe kun je rij-instructeur worden

Het is nu een goed moment om te kiezen voor een carrière als rij-instructeur. Er is namelijk ontzettend veel vraag naar nieuwe instructeurs die mensen kunnen leren om auto te rijden en hun rijbewijs te halen.

Rijscholen hebben veel vacatures openstaan waarin zij vragen naar nieuwe rij-instructeurs. Daarbij heb je met het volgen van de opleiding ook meteen de mogelijkheid om je eigen rijschool te beginnen. Het is een makkelijke manier om eigen ondernemer te worden. Om rij-instructeur te worden moet je wel eerst een opleiding volgen.

Je moet namelijk het diploma rijinstructeur / rijschoolhouder behalen om aan de slag te gaan in dit beroep. Daarnaast moet je ook over enkele specifieke kwaliteiten beschikken om succesvol te zijn in de rijscholenbranche. Zo kun je bijvoorbeeld een rijschool utrecht vinden met een gratis proefles. Zo weet je zeker dat het allemaal goed gaat en je bij een leuke instructeur zit.

Diploma rijinstructeur / rijschoolhouder

Om een rij-instructeur te worden moet je natuurlijk in het bezit zijn van een rijbewijs. De weg naar deze baan begint dan ook met het zelf volgen van rijlessen en het theorie- en praktijkexamen bij het CBR succesvol afleggen.

Heb je het rijbewijs eenmaal gehaald dan heb je de mogelijkheid om een verdere opleiding te volgen die je klaarstoomt om als rij-instructeur aan de slag te gaan. Dit is de opleiding rijinstructeur / rijschoolhouder.

In deze opleiding, die enkele maanden duurt, leer je hoe je rijvaardigheden kunt overbrengen op de leerlingen die naast je plaatsnemen in de lesauto. Het is een intensief opleidingstraject waarbij je vele uren achter het stuur zult rondbrengen. Net als bij een normale rijopleiding zal er ook nu tijdens de lesuren een instructeur naast je zitten. De stof die behandeld wordt is echter anders en veel uitgebreider.

Benodigde karaktereigenschappen instructeur

Alleen in het bezit zijn van het juiste diploma maakt je nog geen goede rij-instructeur. Om succesvol te worden heb je ook enkele karaktereigenschappen nodig. Het belangrijkste is dat je prettig met mensen kunt omgaan en hen op een leuke manier nieuwe dingen aan kunt leren.

Dit moet je zo doen dat de leerling zich hier prettig bij voelt en niet al te zenuwachtig is. Wil je ook rijschoolhouder worden en je eigen rijschool beginnen? Dan zal je ook enkele ondernemende kwaliteiten en vaardigheden moeten bezitten.

Meer informatie bij:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht

 

 

stadje